Tarinan tausta

Ollessani pastorina Jyväskylässä huomasin, että monille uskoville, erityisesti nuoremmalle sukupolvelle, oli kamppailu antaa koko elämänsä Jumalalle. He kyseenalaistivat paikallisseurakunnassa käymisen ja Jumalan palvelemisen tärkeyden, ja monien oli vaikea olla aktiivisesti mukana vaikkapa ylistyksessä. 

Meille saattaa herätä kysymys siitä, miksi meidän pitäisi antaa elämämme Jumalalle, jos voimme päästä taivaaseen yksinkertaisesti lausumalla pelastusrukouksen.  

Minun vanhempani halusivat, että minulla olisi vastaus tähän kysymykseen. Sellainen vastaus, joka pitäisi uskoni palavana vaikeissakin olosuhteissa. Muistan kuulleeni heiltä jo nuorena tästä. Tämän kirjan keskeinen ilmestys ei ole minun, vaan se on siirtynyt minulle isältäni Esko Valtaselta. Kolmekymppisenä 1970-luvulla hän etsi raamatullista vastausta siihen, miksi ihmiskunta on olemassa. Tuona aikana Jumala alkoi paljastaa hänelle taivaallisissa käynnissä olevaa taistelua Jumalan kunniasta. Isäni sai ymmärryksen niistä ratkaisemattomista syytöksistä, jotka on sanottu Luoja Jumalaamme vastaan. 

Kun isäni toimi pastorina Suomessa, tämä ilmestys voimistui entisestään, ja koko perheemme ammensi siitä voimaa kestääkseen uskossa jopa vastarinnan aikana. Hän on tehnyt useita opetussarjoja ja -kirjoja tästä aiheesta vuosien varrella, ja seurakuntamme teki hänen opetuksistaan myös televisio-ohjelman, joka esitettiin valtakunnallisella TV-kanavalla TV7:llä vuonna 2012.  

Kirjoitin tämän fantasiatarinan auttaakseni ihmisiä ymmärtämään heidän sanojensa, valintojensa ja tekojensa vaikutuksen näkymättömään maailmaan. Tavoitteeni on tarjota vastaus Jumalan näkökulmasta ihmiskunnan kärsimykseen. Tämän kirjan kirjoittaminen vei minulta kauan aikaa, ja sen takana on paljon rukousta ja kyyneleitä Herran edessä, mutta vihdoin se on täällä! 

Nyt voit liittyä mukaani matkalle taivaalliseen ulottuvuuteen ja oppia Jumalan suunnitelmasta ihmiskuntaa varten.

Kirjailija